• Mijn atelier en de vintagewinkels in Amersfoort bezoeken?

  6 december 2019

  Wil je graag mijn atelier bezoeken? Doe dat in de maand december elke vr za en zondag van 11-17 uur of op afspraak. 
  Verder vind je hier op het industrieterrein veel  leuke vintage en kringloopwinkels zie ondersaande tips en adressen:

  CATWALK VINTAGE

  Snuffel eindeloos rond tussen tweedehandskleding in alle stijlen. Ben je enthousiast over de winkel en wil je nog eens terug? Ga dan als VIP met een groep vriendinnen of collega’s in de avond (op afspraak) shoppen. Gezellig!

  https://catwalkvintage.nl

  Adres: Chromiumweg 45

   

  SPEKTAKEL WONEN

  Eigenaar Jeroen Speksnijder, onder andere bekend uit de woonbladen en van het TV programma Cash or Trash, is constant op zoek naar mooie onderscheidende high end merken en one of a kind stukken. 

  https://www.spektakelwonen.nl

  Adres: chromiumweg 10 amersfoort

   

  KRINGLOOP AMERSFOORT

  Er is voor ieder wat wils. Van kleding, boeken, meubilair tot speelgoed. Ook kun je er een lekker kopje koffie drinken terwijl je je vondsten nog verder bestudeert. 

  https://www.kringloopamersfoortleusden.nl/

  Adres: Zwaaikom 21

   

  VINT

  Je kunt hier heerlijk verdwalen op de 1500 m2. Of je nu van industrieel design houdt of liever van de jaren ’50. En of je nu op zoek bent naar een nieuwe lamp, stoel, tafel, vinyl of kleding: je vindt het hier allemaal. 

  Heb je dorst gekregen van al het neuzen? Je kunt bij VINT ook terecht voor een lekkere kop koffie of thee. En voor de mannen onder ons: je kunt je baard en haar professioneel laten bijwerken door barbier Marlieke.

  http://vintamersfoort.nl/

  Adres: Nijverheidsweg-Noord 74

   

  VINTAGE FRIENDS

  Bij Vintage Friends vind je 9 ondernemers onder één dak. Allemaal met een hart voor vintage en tweedehandsspullen. Er is nieuw design met vintage-look te vinden, maar ook échte tweedehands spullen. Door de verschillende ondernemers onder één dak is het aanbod uiteenlopend. Het kan bijna niet dat je de winkel verlaat met lege handen.

  https://www.vintagefriends.nl

  Adres: Textielweg 10

   

  KRINGLOOP voor red een kind

  https://www.kringloopredeenkind.nl/

  Adres: Textielweg 22 

   

  RESTAURANT RAUW. 

  De plek doet de naam eer aan: je komt aangelopen bij een vierkant, verroest gebouw. Bij binnenkomst is het alles behalve kil, je wordt warm ontvangen door kok en eigenaar Maarten of iemand van de bediening. 

  De betonnen muren mogen dan wel nog steeds grijs zijn, ze zijn versierd met graffitikunst. Verder vind je het opgezette dieren, kunst, heel veel wijn. Het zit ergens tussen een Duitse jagershut en een hippe club in Berlijn. En een slagerij: de stukken vlees hangen in de keuken. Lunch en diner

  https://www.restaurantrauw.nl/

  Adres: Kaliumweg 8

   

  VAN ALTENA DUMP

  Van Altena is een winkel waar je, op zoek naar die toffe lamp of gave kist, misschien niet direct binnen zou stappen. Laat je echter niet misleiden! De winkel is namelijk dé plek voor vintage items. Loop voorbij de legerspullen en gereedschappen door naar boven of achter in de winkel. Daar vind je toffe kisten, kasten, lampen en andere tweedehandsspullen. Items die echte eyecatchers zullen zijn in jouw interieur.

  https://www.vanaltena.eu/

  Adres: Textielweg 12

   

  ROCKCITY

  Eten en drinken in de Brouwerij

  Fijne plek om van een biertje te genieten. Ook hier word je van goed advies voorzien door de brouwers en kun je van rauw Amersfoort genieten. 

  http://rockcitybrewing.nl/

  Adres: Mijnbouwweg 15

   

  Lees meer >> | 274 keer bekeken

 • Poseren voor studenten

  1 november 2019

  Ik krijg regelmatig verzoekjes van studenten voor film, fotografie en journalistiek om in mijn atelier te komen fotograveren of een intervieuw af te nemen.
  De een doet dat met veel passie, de ander mechanisch en ontdooid bij zoveel kleur en zoveel spullen. Ook geef ik vaak intervieuws aan onder en bovenbouw scholieren. De leeftijd varieerd van 10 tm 40 en ouder. Deze vrouwlijke fotografiestudente maakte vorige week haar debuut. Ik vind het resultaat prachtig. Haar werk vind je hier: https://www.instagram.com/frederikekijftenbelt/

  Lees meer >> | 334 keer bekeken

 • Glas en keramiekbeurs Leerdam

  1 november 2019

  Vanmiddag was de opening van Glas en Keramiekbeurs Leerdam.
  Open 1-2-3 november 2019 
  vrijdag van 13-19 uur en za en zo van 10-17 uur

  Er is prachtig werk te koop van o.a Bernard Heeze, Sabine Lintzen, Richard Price, 
  Bibi Smit, en vele vele vele anderen.
  Mijn werk vind je in de Berenschotzaal/sportzaal stand no 49.

  Graag tot ziens!

   

  Lees meer >> | 352 keer bekeken

 • 1* New Glass Now, Corning, New York

  10 mei 2019

  8 mei 2019 Ik pak mn koffer, een kleine, dan kan ik in Detroit makkelijk overstappen naar Elmira, Corning NY. Ik neem nog snel een boek mee en kies Vincent's boek. Misschien fijn te lezen hoe hij het deed. Later in mijn hotel lees ik: Met Van Gogh begint het drama van de kunstenaar die zich buitengesloten voelt van een samenleving die niets met zijn werk doet en van hem een onaangepaste persoon maakt, een kandidaat voor de waanzin. Dat geldt niet alleen voor Van Gogh: een pragmatische samenleving die in werk slechts een winstoogmerk ziet, kan iedereen verstoten die nadenkt over de toestand en het lot van de mensheid en die het slechte geweten van de anderen blootlegt. Aldus de achterzijde van de kaft...... In het vliegtuig 3 uren later speelt ook Vincents film. “At Eternity’s Gate” mooier kan ik het niet maken❤️ Na ongeveer 5 uur in de lucht is buiten het licht zo helder dat iedereen de raampjes dicht heeft en film kijkt. We vliegen over een prachtig ijslandschap van de Noordelijke Atlantische oceaan en Canada. Prachtige bergen als grintstructuren zwart asfalt met witte sneeuw. Witte rivieren van ijs en donkergrijze glooiende bergjes. Zwarte slingers van donker bevroren water met witte sneeuwranden. Witte pluizewolken als bomen hangen erboven keurig in rijtjes. Er zijn ook wegen te zien. Hele lange oneindige rechte wegen. Daarna kijk ik een volgende film: Artic, een prachtige film over een vliegtuig wat neestort in het poolgebied.....Ik weet nu hoe ik moet overleven in de kou. I Ik kom aan in Detroit. Nee geen bagage: “Welcome home mem” begroet iemand me. Als ik door de douane ga hoop ik dat mijn glittertasje met tientallen glazen mosselmedaillons niet ondekt wordt..... het is een uur voordat Ajax speelt want de douanier vraagt me wat ik kom doen, waar ik verblijf, of ik verkoopwaar heb aan te geven, business or holliday, en of ik Ajax ken;) Ik moet vreselijk lachen en het ijs is gebroken. Ik wacht 3 uur op de volgende vlucht waarin alle weersvoorspellingen zijn af te lezen van de voorbijgangers. Na het wachten worden alle rangen en standen vliegtickets keurig omgeroepen naar de omstanders niet verder als 2 meter van de incheckbalie. Mijn 4cm boven de breedte maatkoffertje past niet op rolletjes door het gangpad dus dat wordt dragen. Alsof ik de trein neem ga ik op mn stoel zitten 26j. In drie kwartier zijn we in een groene oase beland. Fris, helder, ruim, laag en vlak met heuvels van bomen. Nog niet alles groen maar dat wil het wel. Binnen een half uur heb ik een rondleiding van de taxi en beland ik in mijn hotel terug in de jaren 70. Bekaf.

  Lees meer >> | 671 keer bekeken

 • New Glass Now Premiere Party 11 may 2019

  6 mei 2019

  https://mailchi.mp/cmog/save-the-date-new-glass-now-361631?e=274dcc151b

  Lees meer >> | 326 keer bekeken

 • Zeeuws Licht in Singer Laren

  26 maart 2019

  foto: Zeeuws Licht no.15

  Ik probeer uit te leggen hoe het voelt als je aan het water staat, de Oosterschelde. Dat je de grote zwarte basaltblokken ziet kleuren, het water ziet spiegelen, en de momenten dat dat telkens weer verandert nooit meer dezelfde zijn. Het laat zich zien en ik fiets er als een gehaaste naartoe, want anders ben ik te laat. Het wacht op me… de intense kleuren, de oervormen van steen, de slikken, zand, water, klei, de geluiden, getijden en kleuren. De beleving van dat moment sla ik op in mijn stuwmeer. Ik heb een ruimer begrip gekregen voor waanzin, want het is eigenlijk geen doen om steeds weer nieuwe dingen te maken die een beeld geven van wat ik zie of bedoel. Ik kan alleen in het moment zijn. 

  Deze nieuwe serie ‘Zeeuws Licht’ komt steeds dichter bij wat ik ervaar. Het gaat niet meer over schoonheid, maar over kracht en overgave.
  Vanaf 17 april t/m 19 mei te zien in het Singer Museum Laren
  english:_____________________________________________________________________

  I’m trying  to explain what it feels like to stand by the water, the Oosterschelde. To see the big black basalt blocks colouring, the water mirroring, and the moments that everything is changing over and over again, never being the way it was before. It’s showing itself.
  I had to hurry, otherwise I would have been too late. They’re all waiting for me: the intense colours, the archetypes of stone, the mud, sand, water, clay, the sounds, tides and colours. I’m storing the experience of that very moment in my reservoir. 
  I’ve gained a broader understanding of madness, as it’s not really a matter of constantly making new things that present an image of what I see or mean. I can only be in the moment. 

  This new series of 'Zeeuws Licht' is getting closer and closer to what I’m experiencing. It’s no longer about beauty, but about strength and surrender.

  On view from 17 April to 19 May in the Singer Museum Laren.

  Lees meer >> | 381 keer bekeken

 • Zeeuws Licht

  10 maart 2019

  One of the new glass pieces: “Zeeuws Licht” (no.12)

  I have to clean and polish them but before I have to feel comfortable with my new Love ones, look at them and feel them. Do they need more or less sand? Do the need sandblaster or carving?
  Its always like gardening. They need a good place to grow, sun, love and people.
  This is a first picture of it but I think it needs a man or women or my child to carry it to the water. I think I take it next week to Zeeland, to the Oosterschelde where it wil find its place between the black basalt blocks and its yellow lichens, the slippery green algae that mercilessly attach themselves to the black rocks.
  There she is at home. 
  #zeeuwslicht #ansbakkerglass #contemporaryart#contemporaryglass #moderninteriors#luxurylifestyle

  Lees meer >> | 351 keer bekeken

 • Winter 2018/ 2019

  6 februari 2019

  Als de sneeuw valt is het januari 2019.
  In Zeeland doe ik nieuwe energie op om een nieuw jaar in te gaan. De omgeving is prachtig en het wit is een nieuw en schoon doek voor een nieuw kleurenpallet:)!

  Lees meer >> | 341 keer bekeken

 • Dahlia

  28 juli 2018

  Dahlia “voor altijd de jouwe”

  De verering en het verval zijn mijn uitgangspunten voor deze Dahlia tentoonstelling bij Galerie De Ploegh. Van 2-30 september 2018
  Objecten van glas hout en was vormen ruimtelijke bloem-collages, verval en herinneringen. Het thema riep veel beelden op van vroeger, waar ik ze in de boerderijtuinen zag staan, het altijd zomer en zondag was en de tijd stil stond.

  “De vorm van de Dahlia is vreselijk perfect, maar als ik ze laat besterven komt de schoonheid pas echt tot leven”

  Ik heb jaren geleden vele foto’s gemaakt van de Dahlia’s vlakbij mijn atelier, in het Soesterkwartier Amersfoort. De mooiste Dahlia’s “in verval” haalde ik van de compost hoop. Prachtige in volle bloei Dahlia’s die ik meenam naar m’n atelier en buiten liet liggen om ze zo langzamerhand van hun schoonheid te laten ontmantelen. Deze schoonheid van het verval raakte me enorm. De kleuren vervagen, worden dieper en de vorm raakt in onbalans.

  De wildheid, de ongelooflijk vele bloemblaadjes, de vlezige stengels en vette volle bollen hebben iets menselijks.  Vleselijk, verval, vocht en het rottingsproces van de verkleurende Dahlia’s heb ik geprobeerd te vangen in de glas en was-modellen

  Voor de glas-techniek casting en pâte de verre, maak je eerst was-modellen om ze vervolgens in gips te gieten, uit te stomen, met glas te vullen, heet te stoken en weer af te koelen. Soms zijn deze was-modellen te mooi om te smelten zodat ik ze direct verwerk.

  Bloem en kalk vindt zoute wegen, 
  in het wonderlijke water.
  Kleine schepping die ik bijdraag
  is voor heden, nooit voor later.

  Ans Bakker

   

   

  Lees meer >> | 581 keer bekeken

 • De KUS T

  16 juli 2018

  Met de voeten in de aarde
  En het water tot de rand
  Hoef ik nooit meer iets te maken
  dat wat langer houdt of stand.

  Bloem en kalk vindt zoute wegen 
  in het wonderlijke water
  Kleine schepping die ik bijdraag
  is voor heden, nooit voor later.

  Nieuwe rondes nieuwe prijzen:)
  nooit meer luistren naar de wijzen.
  Tijd nog even, tijd voor anders
  k'weet niet zichtbaar
  Waterlanders

  Ans
  Juli 2018

   

   

  Lees meer >> | 458 keer bekeken

 • Meer blogs >>