Glas
Sinds zomer 2004 is Ans begonnen met glasgieten en blazen. Glas is voor haar een materiaal waarmee zij zichzelf en het leven kan identificeren. 'Glas wil niet in alle vormen, alleen in de juiste'. Uit het zoeken naar die vorm onstaan grillige, ronde, weerbarstige vormen, die hier en daar gepolijst worden. Combinaties met materialen als koper en ijzer zijn een enorme uitdaging. 
 'Galerie voor foto's van deze objecten.

Kroonluchters
Een prachtige serie kroonluchters is ontstaan door de giettechniek die Ans toepast voor haar glasobjecten te combineren met het glasblazen. Elk object aan de kroonluchter is een unica en wordt met verfijnde aandacht versmolten tot een rauwe "Schat" zoal Ans ze noemt. De kroonluchters worden per stuk samengesteld door Ans in samenwerking en overleg met de klant. Kleur vorm en formaat worden vooraf in schets en proefmodellen voorgelegd waarna de uiteindelijke "Treasures" vorm krijgen. Lichtpunten worden aangebracht met gloeilampen of Ledlicht. In samenwerking met de  de blazers van van Tetterode in Amsterdam werkt Ans regelmatig in het atelier om aan een nieuwe serie unica's te werken. De sandcasting hotglass techniek is Ans machtig en ze werkt zelfstandig in het glasatelier met behulp van assistenten en blazers. Voor vragen , prijzen en overige informatie over kroonluchters neem contact op met Ans Bakker 06 51292093. Foto's van kroonluchters.

Mijn Hemel 
is een installatie met glasobjecten en vilten objecten van
Ans Bakker
Is de Hemel hier of daar? 
Maken wij de hemel hier of daar. Hebben we daar houvast voor nodig? Vertrouwen of goedgelovigheid.Kunnen we die informatie over de Hemel verkrijgen door studie, meditatie, religie of zelfkennis en bewustzijn? Is het belangrijk alles erover te verzamelen? Wat heb ik er voor nodig? Ik verzamel ze, vereer ze, maken me blij, geef ze weg of vorm.Ik kijk er naar, alle wegen gaan toch naar Rome? Wie weet waar de Hemel is? Volg de pijlen, volg mij niet. Ik doe gewoon wat ik doe. Verbreed het pad naar bewustzijn en beslis zelf.Ik maak Mijn Hemel hier.Het is hard werken, ik zoek de pijlen, hemeltjes hier en daar. Ik maak het mooier, dan ben ik blij. Hoe ziet jouw hemel eruit? Waar ben je aan verbonden, welke overtuigingen? 
Wat maakt jouw Hemel hier, ? Of daar?  Nu, nooit of later? Je wordt uitgenodigd jou gedachten en ideeen in deze bijbels op te schrijven.

Hemelse Nesten

Deze waren ooit bedoeld als decor voor het Griekse drama: Lysistrata van Aristophanis, met zijn nog altijd tot de verbeelding sprekend thema. De Griekse vrouwen zijn de eindeloos durende oorlog zo beu dat zij besluiten hun mannen met harde maatregelen tot het tekenen van de vrede te dwingen. Hun machtsmiddel is afdoende: zolang er wordt gevochten, wordt er niet aan seks gedaan. Dit leidt tot benarde spanningen bij de mannelijke bevolking, maar uiteindelijk ook tot de zo fel begeerde vrede. Geïnspireerd door dit stuk ontwierp Ans deze 'Hemelse Nesten', omdat deze vrouwen in haar ogen niets anders deden dan hun 'Nest' beschermen. Het Nest, beginnend bij geboorte tot het uitgestrekte universum. Beschermings-symbool: 'Zij die het nest beschermen'

Deze Hemelse Nesten zijn ook te huur voor babyborrels, exclusive weddings, bruiloften/ party's en events. 'Galerier foto's van de Hemelse Nesten.

Ans Bakker Productions & Styling 

Staat voor exclusieve totaal decoratie van uw evenement/interieur in een uitgesproken sfeer en stijl. Of het nu gaat om een bijzonder diner, een wedding, huwelijksfeest, Bar-Bat  Mitswah, of de viering van een groots bedrijfsevenement, Ans Bakker verzorgt geheel op maat de decoratie tot in de details. Altijd in overeenstemming met de gewenste uitstraling en het doel van uw evenement, op een willekeurige locatie. Organiseert u binnenkort een exclusieve wedding, project of andere activiteit en u zoekt naar een passende, creatieve en vooral originele aankleding? Ans Bakker stelt in overleg met u een centraal thema vast en ontwikkelt decoratie op maat. Deze kan, al naar gelang uw behoeften, variëren van geheel geïntegreerde concepten tot relatief eenvoudige decoraties. Informeer naar de mogelijkheden. Kijk onder
'GALERIE' voor foto's van deze events&weddings